EtusivuReittiliikenneUutuudetViikinsaariTilausristeilytYritysEnglishDeutsch
Ravintola ViikinsaariViikinsaari À la CarteOhjelmaKesäteatteriKuvagalleriaSauna Viikinsaari Luontopolku
 
Viikinsaari
 

Viikinsaaressa, Tampereen Laukontorilta vain 20 minuutin laivamatkan päässä sijaitsevassa kesäkeitaassa, on paljon koettavaa ja nähtävää jokaiseen makuun ja jokaiselle ikäryhmälle.

Lähes keskellä kaupunkia sijaitseva vehreä Viikinsaari tarjoaa upeat puitteet mm. perheiden kesäpäivän viettoon, nostalgisiin lavatansseihin, tyky-päivien ohjelmiin ja erilaisiin yritys- ja perhejuhliin. Saaressa on tasokkaat ravintolapalvelut, kaudella avattu 2014 kesäteatteri Viikinsaari, mukavia uimapoukamia, grillauspaikkoja, leikkipuistoja, luontopolku, minigolfrata lisätietoja ja monipuolisia tapahtumia kauden aikana.

Kesäravintola Viikinsaari soveltuu suurienkin tilaisuuksien järjestämiseen. Ravintolatiloja on tällä hetkellä sisällä 140 ja terasseilla 98 paikkaa. Sisätila jakaantuu ravintolasaliin (90 paikkaa) ja lasiverantaan (50 paikkaa). Kesällä 2014 saareen valmistui uusi 100-paikkainen ravintolapaviljonki, jolla on omaa terassitilaa noin 30-40 henkilölle.

A-oikeuksin varustetuissa ravintola Viikinsaaressa ja uudessa paviljonkirakennuksessa tarjoillaan maukas buffet-lounas sekä à la carte- ja terassiannoksia. Lapsille löytyy oma ruokalista ja ravintola soveltuu myös liikuntaesteisille. Ravintolarakennukset toimivat erilaisten tapahtumien, juhlien, kokousten sekä yritystilaisuuksien pitopaikkana. Parhaimpana kesäaikana ravintolassa järjestetään paljon häitä, joihin saari ja sen miljöö tarjoavat ainutlaatuiset puitteet.

Viikinsaaresta löytyy myös kioski, jonka valikoimasta löytyvät virvoitusjuomat, makeiset, jäätelöt ja grilliannoksia. Ohjelmatarjonta on mittava kesäkauden aikana tarjoten paljon vaihtoehtoja myös lapsille ja lapsenmielisille.

Saaren länsiosa on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi. Saaressa on paljon kaunista, vanhaa lehti- ja havupuustoa sekä erityisen rikas lehtokasvillisuus. Saaren ympäri kiertävä 2,5 km pitkä, 13-rastinen luontopolku tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähemmin Viikinsaaren kasvillisuuteen ja linnustoon. Kauniin ja vehreän ympäristön lisäksi kävijöitä odottavat uimarannat, lasten leikkipaikat ja pelikentät, grilli- ja keittokatos sekä rantasauna.

Viikinsaaren infopisteestä voit vuokrata monenlaisia pelivälineitä, lisätietoja (pdf-tiedosto). Info palvelee tiistaista-lauantaihin (heinäkuussa myös maanantaisin) klo 11.30-17.00 ja sunnuntaisin klo 12.30-17.00.

Sauna vuokrattavissa yksityiskäyttöön ja kesän aikana järjestetään myös yleisiä saunailtoja, lisätietoja. Viikinsaaren tanssilavalla järjestetään kauden aikana kesätansseja ja konsertteja, lisätietoja. Lavan ollessa vapaana, sitä voi vuokrata myös yksityiskäyttöön lisätietoja, (pdf-tiedosto).

Viikinsaaresta löytyy jalkapallokenttä, jota on mahdollista varata ja hyödyntää tapahtumiin, lisätietoja (pdf-tiedosto).

Viikinsaaren katettu kesäteatteri ja sen katsomo on myös vuokrattavissa, lisätietoja (pdf-tiedosto).

Kuvia Viikinsaaresta ja sen palveluista löydät täältä.

 

Tutustu Viikinsaaren historiaan (pdf-tiedosto)

 
Viikinsaaren kartta
 
 
Laivaliikenne

Kerro mielipiteesi

Kiva kun viihdyt laivallamme!
Haluaisimme kuulla kuinka palvelemme.
klikkaa linkkiä ja kerro meille!
m/s Tammerkoski


 

Viikinsaaren Lemmenpolku

Viikinsaareen on avattu uusi ”Lemmenpolku”. Lemmenpolku kiertää saaren ympäri kauniissa ympäristössä ja sen varrella on 7 rakkausaiheista taulua, jotka muistuttavat osoittamaan rakkautta ja läheisyyttä eri tavoin.

Reitin varrella voi ihailla kauniita kesäisiä maisemia ja nauttia luonnon rauhasta. Lemmenpolun pituus on n. 1 km ja sen saa kiertää omaan tahtiin… Lisätietoja (pdf-tiedosto)
Lue lisää (artikkeli Aamulehden Moro-liitteessä)


 

Viikinsaaren reittiliikenne 31.5. - 14.8.2016
Lähdöt Laukontorilta tasatunnein.
Paluu saaresta aina puolelta.

 

Aikataulut 2016

 

tiistai - perjantai

10.00 - 21.30

lauantai

10.00 - 21.30

sunnuntai

12.00 - 19.30

pe-su pysähdys Härmälän laiturissa

12.10 ja 16.40

4.7.-1.8. myös maanantaisin

 

maanantai

12.00 - 19.30

 

Liput

aikuinen

10,00 €

ryhmähinta aikuisryhmille (minimi 10 henk.)

  9,00 €

eläkeläinen/opiskelija

  8,00 €

lapsi (4 - 17 vuotta)

  5,00 €

perhepaketti
2 aik. ja 3 lasta 4-17-v

25,00 €

Viikinsaaren liikenteessä välillä erikoishintaiset liput. Tarkista päiväkohtainen tilanne Viikinsaaren ohjelmakalenterista.

 

 

Yleistä Viikinsaaresta ja sen laivaliikenteestä

Viikinsaaren laivoille ei valitettavasti voi tuoda koiria eikä muitakaan kotieläimiä. Yrityksellämme ei myöskään ole vierasparkkipaikkoja satamissa, vaan parkkeeraukseen tulee käyttää yleisiä pysäköintipaikkoja.

Omien alkoholijuomien tuominen Viikinsaareen on kiellettyä. Laivaliikennettä harjoittavat alukset ja Viikinsaaren ravintolat on varustettu A-oikeuksin. Omat alkoholijuomat kerätään pois ennen laivaan astumista eikä huomattavan päihtyneitä matkustajia oteta lainkaan kyytiin. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on varmistaa kaikkien viihtyvyys laivoilla ja Viikinsaaressa.

 
Ravintola Kaidesaari
 

Etusivu Reittiliikenne Uutuudet Viikinsaari Tilausristeilyt Yritys Sivukartta In English In Deutsch